Miten kiinnittää irtoripset?

Miten kiinnittää irtoripset? (Ohjeet kuvilla)

Irtoripset ovat loistava tapa saada silmät näyttämään suuremmilta ja ilmeikkäämmiltä! Irtoripset viimeistelevät silmämeikin ja antavat kadehdittavan upeat ripset.

Irtoripset ovat helppo ja edullinen vaihtoehto sille, että ottaisit ripsienpidennykset. Irtoripsissä parasta on myös se, että tyyliä voi vaihdella tilaisuuden mukaan!

Voit valita arkikäyttöön luonnolliset irtoripset tai juhlakäyttöön dramaattiset irtoripset. Parhaimmat irtoripset näyttävät aidoilta ja niillä saa aidon näköisen ripsipidennysefektin. 

Oletko kuitenkin aina pelännyt irtoripsien laittoa siinä uskossa, että se on vaikeaa ja irtoripset eivät pysy? Irtoripsien kiinnitystä ei kannata turhaan pelätä, sillä harjoitus tekee tässäkin lajissa mestarin 😊

Miten irtoripset kiinnitetään?

Seuraavaksi kerromme, miten kiinnittää irtoripset vaihe vaiheelta ja saat koko päivän kestävät upeat ripset! 

1. Sovita irtoripsinauhaa omaan silmään ja leikkaa se sopivaksi

miten kiinnittää irtoripset

Sovita irtoripsiä omaan silmään ja leikkaa niistä tarvittaessa pala pois.

Pääsääntöisesti irtoripsiä lyhennetään aina ulkonurkasta. 

 

2. Taivuta omat ripset (tarvittaessa)

kiinnittää irtoripset

Taivuta irtoripset ripsientaivuttimella tarvittaessa. Omien ripsien taivutus ei ole kaikille välttämätöntä. Omat ripset kannattaa taivuttaa vain, jos ne ovat kovin suorat! Näin varmistat omien ripsien sulautumisen irtoripsien joukkoon. 

 

3. Rajaa ripsiraja (ei pakollinen) ja levitä omiin ripsiin ripsiväriä

irtoripsien laitto

Rajausten ansiosta irtoripset on helpompi kiinnittää ja irtoripsien reuna ei jää näkyviin! Rajaukset silmissä eivät ole kuitenkaan pakolliset, esimerkiksi Valolashes-malliston luonnollisia irtoripsiä voit myös käyttää ilman rajauksia! 

Ennen irtoripsien kiinnitystä kannattaa omiin ripsiin myös levittää kevyesti ripsiväriä.

 

4. Levitä irtoripsinauhaan ripsiliimaa

tekoripsien laitto

Irtoripsiliimaa ei kannata laittaa liikaa, mutta ei myöskään liian vähän. Duo-ripsiliimassa on kätevä sivellin, jonka avulla saat levitettyä helposti liimaa irtoripsinauhaan. Anna liiman kuivua, kunnes se on hieman tahmeaa. Liimasta riippuen n. 20-60 sekuntia. 

 

5. Kiinnitä irtoripset

irtoripsien kiinnitys

Nyt seuraa se paras ja jännittävin vaihe! Käytä irtoripsien kiinnittämiseen pinsettejä apuna. Katso hieman alaviistoon ja kiinnitä irtoripset ensin keskeltä ja etene sitten sisä- ja ulkonurkkaan. Kiinnitä ripset mahdollisimman lähelle omaa ripsirajaa.

Irtoripsiliimasta tulee läpinäkyvää kuivuessaan. Jos liimaa jää jostakin syystä johonkin näkyviin, voit korjailla sitä nestemäisellä rajauskynällä helposti.

 

6. Valmista!

irtorpsien kiinnitys

Jess! Valmista tuli ja nyt voit nauttia upeista ripsistäsi ja olla varma, että ne saavat katseita ja kehuja osakseen! Jos jostakin syystä jotain meni mönkään kiiinnitysvaiheessa, etkä ole tyytyväinen lopputulokseen, voit irrottaa ripsinauhan, poistaa kuivuneen liiman ja asettaa ripset silmään uudelleen. 

 

Miten saa irtoripset pysymään koko päivän? 

Monesti törmää kommentteihin, että miksi irtoripset ei pysy? Tähän voi olla olemassa montakin eri syytä. Jaamme seuraavaksi vinkkejä, joiden avulla varmistat irtoripsien pysymisen aamusta iltaan ja aina aamun pikkutunneille saakka 😊

  • Valitse laadukkaat irtoripset, joissa on pehmeät irtoripsikuidut ja pehmeä ripsinauha. Valolashes-irtoripsissä on pehmeät ripsikuidut ja pehmeä ja taipuisa irtoripsinauha, joka takaa sen, että ripset on helppo kiinnittää ja ne tuntuvat mukavilta silmässä.

  • Irtoripsinauhan tulee olla oikean mittainen juuri sinun silmään, joten kannattaa panostaa ripsien sovittamiseen ja leikkaamiseen oikean mittaisiksi. Liian pitkät ripset painavat ikävästi silmän sisänurkassa ja irtoavat helposti ulkonurkasta. 

  • Huolehdi, että olet pohjustanut luomet esimerkiksi kevyesti puuteroimalla, etteivät ne ole rasvaiset. 
  • Varmista, että levität irtoripsinauhaan tarpeeksi liimaa ja annat liiman hieman jähmettyä ennen kiinnittämistä! 

  • Kun olet kiinnittänyt irtoripset silmään, voit pinsettien avulla painella varovasti irtoripsiä omiin ripsiisi kiinni etenkin sisä- ja ulkonurkasta!

 

Kauanko irtoripset pysyvät silmässä?

Parhaat irtoripset pysyvät silmässä oikein laitettuina koko päivän! Laadukkailla irtoripsillä ja laadukkaalla irtoripsiliimalla ei tarvi pelätä, että ripset on poskilla kesken päivän!

Jos silmäsi ovat kuitenkin herkät vuotamaan esim. kovasta tuulesta tai ilmastoinnista, kannattaa meikkipussiin varata irtoripsiliima mukaan, jota voi lisätä silmän sisä- tai ulkonurkkaan tarvittaessa.

 

Miten irtoripset poistetaan?

Tartu irtoripsinauhaan sormenpäillä varovasti ja vedä irtoripset pois silmästä. Laita irtoripset omaan pakkaukseensa. Pese muut meikit normaalisti pois. Ethän mene irtoripsillä nukkumaan!

 

Voiko irtoripset käyttää uudelleen?

Voi, ja pitääkin! 😊

Etenkin Valolashes-irtoripset on suunniteltu käytettäväksi uudestaan ja uudestaan! Kun puhdistat ja säilytät ripset oikein, voit käyttää niitä jopa kymmeniä kertoja.

Jotta ripset voi käyttää uudestaan, kannattaa ripsinauhasta poistaa kuivunut liima joko sormilla tai pinseteillä ja harjata ripset ripsiharjalla. Säilytä irtoripset aina omassa pakkauksessaan käyttökertojen välillä.

Ripset voi myös puhdistaa miselliveteen upotetulla pumpulipuikolla. Aseta ripset vanulapun tai talouspaperin päälle ja käy vaunupuikon avulla ripset ja ripsinauha läpi. Misellivesi irrottaa mahdolliset ripsivärin jämät ja lian. Voit myös kokeilla upottaa irtoripset misellivedellä täytettyyn kippoon ja antaa niiden liota siellä n.15 min.

Katso esimerkiksi täältä vinkit, kuinka puhdistat irtoripset miselliveden avulla kädenkäänteessä! 

 

Kokeile näitä vinkkejä ja loihdit upeat silmät irtoripsillä! 

Irtoripset kruunaavat silmämeikin! Valolashes-irtoripsimallistosta löydät ripset sekä arkeen että juhlaan. Yllä olevien vinkkien avulla osaat kiinnittää irtoripset onnistuneesti ja saat pysymään ne koko päivän. 

Kirjoita kommentti